Sub 668 etu

Subwoofer joka soveltuu parhaiten pieneen tai keskisuureen huoneeseen.

Yhteensopiva pienille kaiuttimille kun halutaan bassotoiston ulottuvuutta lisätä luontevasti ilman korostusta.

Harrin Kaiuttimen mallistossa suositeltavin Sarjoille 1.1, 1 S2, 2 S9, 5 S2 ja 7 S10.Jos tarkoituksena on rakentaa Sub 668 pariksi jollekin sarjalle Harrin mallistosta, suositellaan mieluiten suljettua pääkaiutintyyppiä refleksiviritteisen sijaan. Näin bassotoisto integroituu suunnitellusti pääkaiuttimiin.

Sub 668 Pilari -mallissa subwoofer-elementti on asennettu kotelon yläosaan, n. 60cm irti lattiasta. Tällä sijoituksella saadaan vähennettyä huoneresonansseja. Myös integroituminen pääkaiuttimeen on edullisempi, kuin jos elementti asennettaisiin kotelon pohjaan lähelle lattiaan. Tämä seikka tulee huomioida varsinkin silloin, kun jakotaatuus pääkaiuttimeen nähden on suhteellisen korkealla.

Ympärisäteilyvyyden vuoksi pilarin voi asentaa seinän läheisyyteen siten, että elementti ja vahvistinyksikkö jää näkymättömiin. Huomioitava kuitenkin, että nurkkasijoitusta vältetään ja Sub 668 jätetään irti seinästä vähintään 5 cm, mieluiten 10-20cm. Sijoitetaan kaiutinpuolipäähän huonetta tai sivuseinälle.

Kotelorakenne on suljettu, mutta kaksikammioinen, hallitusti vuotavalla väliseinällä. Koteloperiaate parantaa bassotoiston kontrollia ja dynamiikkaa.

Saatavissa rakennepiirros myös kuution mallisesta versiosta ja järeämmillä vahvistinmoduuleilla.

Vahvistinmodulina Hypex DS 1.2 digitaalipääte, jossa sähköinen korjaus +6dB/25Hz.

Bassoelementti Peerless 830668, jossa avoin puhekelarakenne massattu paperikartio ja säröä pienentävä oikosulkurengas. Iskunpituus ± 8mm.

 Harrin_Kaiutin_hinnasto.pdf.

Sub 668 Kotelopiirros

Rakenne

Sub 668 taka

Sub 668

Toimintaperiaate: suljettu/resistanssi
Sisätilavuus: 35 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm, vahvistinkoteloon esim. 9-12mm vaneri
Vaimennus: Kotelon alaosaan vaahtomuovia tai mineraalivillaa löysästi 300mm korkeuteen asti, tästä ylöspäin polyesterivanua.
Kaiutinelementti: Peerless 830668
Vahvistinmoduuli: Hypex DS 1.2

 Huomioitavaa

Vahvistimen kotelo kasataan liimalla siten, että se tulee pohjalevyn ja alimmaiseen välilevyn väliin. Kotelon pitää olla tiivis. Vahvistimen asennusreiän on hyvä olla valmiina ennen vahvistinkotelon kiinnitystä/liimaamista. Vahvistinkotelon ulkomitat ainevahvuuden mukaan, materiaaliksi käy esim. 9-12mm vaneri. Tuet tehdään 16mm MDF levystä. Tukien pituudet kotelon sisämittojen mukaan. Tiivistepalat laitetaan takalevyn ja vahvistinmoduulin väliin estämään resonointia

Runkokuva Sub 668

Sub 668 sisä

 

Hintatiedot

Sähköiset osat € /kpl         


(sähköiset osat sisältää: kaiutinelementin, vahvistinmoduulin, ruuvit, tiivisteet, kaapelit, ohjeet ja tarvittaessa myös puhelinneuvontaa)

 

Viimeksi muutettu tiistai, 21 joulukuu 2021 23:59

Uusimmat artikkelit kirjoittajalta Harri Isoniemi

Harrin Kaiutin
040-557 1778

Sykäräisentie 1518
69410 SYKÄRÄINEN

harri.isoniemi@harrinkaiutin.fi
Myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Go to top

www.harrinkaiutin.fi | Copyright Harrin Kaiutin | Sivut toteutti: webser