Kiitos, kun valitsitte Harrin Kaiuttimen tinkimättömiä käsitöitä.

Nyt kun kaiutinrakentaja on saattanut työnsä päätökseen on musiikinystävän hyvä noudattaa alla esitettyjä ohjeita.

Puhdistus

Lakkapinnat voi pyyhkiä pölystä aika ajoin, puhdistus astianpesu tai yleispuhdistusainetta sisältävällä, kuivaksi väännetyllä kostealla ja nukkaamattomalla liinalla. Varottava logoa sekä elementtejä. Herkimmin pöly näkyy mustassa lakatussa jaluslevyssä, jonka voi puhdistaa useammin.

Kaiutinelementtien kumiripustuksista voi poistaa pölyn vuosittain kostealla liinalla, pyyhkäisemällä kehän suuntaisesti, mutta käytettävä eri puhdistusliinaa kuin kaiuttimen kotelon pintoihin, jotta kuminhoitoaine ei leviä lakkapinnoille.

Kukkapurkkeja en suosittele kaiuttimien päälle, lakkapinta menee kostean purkin alla lopullisesti pilalle. Jos kyseessä vesilakka, on noudatettava erityistä varovaisuutta kaikessa käsittelyssä.

Huoneen imuroinnissa varottava hankaamasta pölynimurin letkulla kotelon kulmia, ajan saatossa se vaurioittaa lakka ja petsipintaa. Jalusosan kulmat on arkoja imurin suutinpään kolhuille.

Parhaiten imurointi onnistuu jalusosan vierestä kun imurin suutinosa viedään suoraan painamalla ilman hankaamista jalustan jokaisella suoralle osalle. Näin saadaan tehokkaasti pöly pois myös jalusta alta.

Elementtien kiinnitysruuvit voi kiristää k e v y e s t i ( huom! vain 1/8 osa kierrosta ) n.10 vuoden välein, tämä ei kuitenkaan välttämätöntä, kanta on torx- assy.

Torx- ruuvimensseli käy työkaluksi. Kun kiristät, paina sormella ruuvin vierestä avuksi elementin runkoa sisäänpäin.

Jos kaiutinelementin ripustus vaalenee vuosien saatossa häiritsevästi, on asia korjattavissa ehostukseen tarkoitetulla aineella, ohjeet tähän erikseen. Lähes kaikissa malleissa on tehty hoitoainekäsittelyt ennen kaiuttimen luovutusta.

Kaiutin ja valo

Kaiuttimen paikkaa olisi hyvä vaihtaa muutaman vuoden välein jos kaiuttimet on vahvasti erilaisessa auringon valossa ( esim. vasen oikealle ja päinvastoin ). Näin saadaan aikaan tasaisempi sävynmuutos.

Loimukoivu on persoonallinen lähestyttävä, jos halutaan valaistuksella saada herkän pinnan sävyt moniulotteisesti esille.

Kaiuttimen päältä tai yläviistosti valaistuna loimu näkyy vähiten. Sivulta tai alaviistosti lattian tasosta valaistuna loimut heräävät parhaiten henkiin.

Erilainen valon lämpöarvo vaikuttaa myös sävyyn. Jos ulkovalaistus vaikuttaa sijoituspaikan valaistukseen, on kaiutin eri sävyinen esimerkiksi pilvisenä kuin aurinkoisena päivänä.

Kaiuttimet voivat näyttää hieman eri sävyisiltä eri aikaan päivästä, valaistusolosuhteiden mukaan, harvoin valaistus on huoneessa symmetrinen.

Suojaa ukkoselta

Vahvistinmoduulit  ja muut laitteet on syytä ottaa irti pistorasiasta ukkosella tai kun ollaan kesäaikaan poissa kotoa, sekä mahdollisesti suojata laitteet ukkossuojalla. Muista myös antennikaapelit.

Jos kaiuttimet on käyttämättä pidempiä aikoja, esimerkiksi matkustus, niin suosittelen suojakankaan asentamista kaiuttimen suojaksi pölyltä ja UV-säteilyltä.

 Oikein käytettynä ja nätisti pidettynä Harrin Kaiuttimista on iloa silmälle ja korvalle vuosikymmeniksi.

Harrin Kaiutin
040-557 1778

Sykäräisentie 1518
69410 SYKÄRÄINEN

harri.isoniemi@harrinkaiutin.fi
Myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Go to top

www.harrinkaiutin.fi | Copyright Harrin Kaiutin | Sivut toteutti: webser