Harri Isoniemi

 

 

liekki

osina

Harrin kaiutinmalliston referenssitason uutuus on tehty ”eri puusta” kuin monet perinteiset kaiuttimet.

Liekki-mallin tekniset ratkaisut, kuten diskantin aallonohjain, keskiäänielementin akustinen resistanssikotelointi sekä bassoelementtien ryhmittely lisäävät suuntaavuutta ja vähentävät huoneheijastuksia.

Bassotoiston säätömahdollisuudet helpottavat sovitusta erilaisiin kuuntelutiloihin. Viritystaajuutta voidaan säätää myös jälkikäteen. Toisto ulottuu oletusviritystaajuudella 40Hz:iin.

Liekki herättää henkiin tallenteen pienetkin nyanssit. Musiikkiesitys avautuu kuulijalle hämmästyttävän puhtaana ja moniulotteisena. Äänikuvassa on aistittavissa syvyyttä, leveyttä ja tarkkuutta.

Saatavana on useita eri vaihtoehtoja sekä suljettu koteloversio.

Seas Excel sarjan kaiutinelementit, WBT:n naparuuvit, säädettävät Soundcaren kaiutinpiikkijalat.

Valmistetaan tilauksesta toiveiden mukaan.

Takuu 5 vuotta.

”Kaiutinsuunnittelussa tärkeä rooli on lopulta pienillä kuunteluun perustuvilla huomioilla. Silloin kun kaikki osuu kohdalleen, voi lopputuloksena syntyä jotain, joka tuo musiikinystävän kuunteluhetkiin ne puuttuvat sävyt ja sytyttää uudella tavalla intohimon musiikin kiehtovaan maailmaan.”
   - Harri Isoniemi

 

Lataa Liekin esite tästä

Harrin Kaiutin hinnasto

Kyselyt ja tilaukset     http://harrinkaiutin.fi/yhteystiedot  

Lataa A4-tulostuskelpoinen kuva jpgtästä (JPG 3,18 MB)         

 

 Sub L21/2 etu

Subwoofer L21/2-mallin ominaisuuksia ovat alas ulottuva toisto, pieni koko, loivasti laskeva ja viiveetön bassotoisto sekä hyvä dynamiikka. Lisäksi hyvä yhteensopivuus pääkaiuttimiin, kun käytetään hieman korkeampaa n. 60-80 Hz jakotaajuutta.

Sopii myös hieman suuremmille kaiuttimille ja suureen tilaan.

Harrin Kaiuttimien mallistossa suositeltavin sarjoille 5 S2, 6 R4, 7 S10, 8 S35 ja myös 9 S40, jos kyseessä suuri kuuntelutila.

Sub L21/2 mallissa bassoelementtejä on kaksi. Nämä on asennettu kotelon yläosaan siten, että niiden runkojen pohjat vastaavat toisiinsa. Tämä rakenne rinnankytkennällä ja saatavalla voimakertoimen lisäyksellä nostattaa herkkyyttä yhteen elementtiin verrattuna 6-7dB. Lisäksi kotelon jäykkyys kasvaa sivusuunnissa, kun elementit tukevat rakennetta ja vastavoimat kumoavat toisensa. Rakenteella saadaan myös kohtuullisen hyvä magneettisuojaus, koska elementtien omat magneetit toimivat toistensa vastamagneetteina.

Elementtien asennuskorkeudella on pyritty vähentämään huoneresonansseja ja helpottamaan integroitumista pääkaiuttimiin, varsinkin jos käytetään korkeampaa jakotaajuutta.

Koteloperiaate on suljettu, mutta rakenteeseen kuuluu myös hallitusti vuotava väliseinä, joka jakaa kotelon kahteen kammioon. Tällä suljetulla resistanssivirityksellä saavutetaan suljettuakin periaatetta parempi basson kontrolli ja dynamiikka.

Ympärisäteilevyyden vuoksi pilarin voi asentaa seinän läheisyyteen siten, että vahvistinmoduuli ja toinen elementti jää seinän puolelle.

Huomioitava kuitenkin, että nurkkasijoitusta vältetään ja subwoofer jätetään irti seinästä vähintään 10-20cm. Mieluiten 30-40cm. Sijoitetaan kaiutinpuolipäähän huonetta tai sivuseinälle. Edullinen sijoituspaikka kuitenkin haettava huonekohtaisesti.

Vahvistinmoduulina Hypex HS-200 automaattisella virrankytkennällä, yli- ja alipäästösuotimella, linja- ja kaiutintasoisella sisäänmenolla sekä bassokorjaimella. Vahvistinteho käytettävään nimelliseen 4ohmin kuormaan on 200W.

Bassoelementteinä 2kpl Seas L21RN4X/P. Elementeissä alumiinikartiot ja vaiheplugit.Iskunpituus lineaarisena ± 7mm, maksimi liikepoikkema ± 10,5mm

Harrin_Kaiutin_hinnasto.pdf.

Kotelopiirros

pdf    Sub L21/2 Kotelopiirros

Rakenne

Sub L21/2 taka

Sub L21/2

Toimintaperiaate: suljettu/resistanssi
Sisätilavuus: 40 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm, vahvistinkoteloon esim. 9-12mm vaneri
Vaimennus: Vaahtomuovia yläosan sivuseinämille 50mm, kotelon puolesta välistä alaspäin täyteen mineraalivillaa tai vaahtomuovia.
Kaiutinelementti: 2kpl Seas L21 RN4X/P
Vahvistinmoduuli: Hypex 200

 Huomioitavaa

Vahvistimen kotelon pitää olla ilmatiivis. Tiivistepalat laitetaan takalevyn ja vahvistinmoduulin väliin estämään resonointia. Kaapeli kannattaa vetää vahvistinmoduulilta elementeille jo kasausvaiheessa. Jos etupuolen elementin päälle upotetaan maski, käytetään kahta upotuslevyä molemmin puolin. Elementit kytketään rinnan (elementtien plussat yhteen ja miinukset vastaavasti). Liimaa vahvistinkotelon päätypalat myös kotelon sivuihin kiinni. Elementtien runkojen väliin tulee tiivistepala, joka kuuluu osatoimitukseen. Tiivistepala laitetaan toisen elementin rungon pohjaan, reiän päälle. Elementtien upotusten välisen etäisyyden tulee olla 160mm. Puskuliitoksilla kasattaessa kotelon sivut jätetään kaikkien levyjen sisään.

Runkokuva Sub L21/2

Sub L21/2 sisä

 

TKK:n mittauksia

Vapaakenttävaste jakotaajuuden minimissä

Vapaakenttävaste jakotaajuuden maksimissa

Vaimenemisvaste 20-200Hz

Hintatiedot

Sähköiset osat 470€ /kpl
(sähköiset osat sisältää: kaiutinelementin, vahvistinmoduulin, ruuvit, tiivisteet, kaapelit, ohjeet ja tarvittaessa myös puhelinneuvontaa)

 

 

Sub 668 etu

Subwoofer joka soveltuu parhaiten pieneen tai keskisuureen huoneeseen.

Yhteensopiva pienille kaiuttimille kun halutaan bassotoiston ulottuvuutta lisätä luontevasti ilman korostusta.

Harrin Kaiuttimen mallistossa suositeltavin Sarjoille 1.1, 1 S2, 2 S9, 5 S2 ja 7 S10.Jos tarkoituksena on rakentaa Sub 668 pariksi jollekin sarjalle Harrin mallistosta, suositellaan mieluiten suljettua pääkaiutintyyppiä refleksiviritteisen sijaan. Näin bassotoisto integroituu suunnitellusti pääkaiuttimiin.

Sub 668 Pilari -mallissa subwoofer-elementti on asennettu kotelon yläosaan, n. 60cm irti lattiasta. Tällä sijoituksella saadaan vähennettyä huoneresonansseja. Myös integroituminen pääkaiuttimeen on edullisempi, kuin jos elementti asennettaisiin kotelon pohjaan lähelle lattiaan. Tämä seikka tulee huomioida varsinkin silloin, kun jakotaatuus pääkaiuttimeen nähden on suhteellisen korkealla.

Ympärisäteilyvyyden vuoksi pilarin voi asentaa seinän läheisyyteen siten, että elementti ja vahvistinyksikkö jää näkymättömiin. Huomioitava kuitenkin, että nurkkasijoitusta vältetään ja Sub 668 jätetään irti seinästä vähintään 5 cm, mieluiten 10-20cm. Sijoitetaan kaiutinpuolipäähän huonetta tai sivuseinälle.

Kotelorakenne on suljettu, mutta kaksikammioinen, hallitusti vuotavalla väliseinällä. Koteloperiaate parantaa bassotoiston kontrollia ja dynamiikkaa.

Saatavissa rakennepiirros myös kuution mallisesta versiosta ja järeämmillä vahvistinmoduuleilla.

Vahvistinmodulina Hypex DS 1.2 digitaalipääte, jossa sähköinen korjaus +6dB/25Hz.

Bassoelementti Peerless 830668, jossa avoin puhekelarakenne massattu paperikartio ja säröä pienentävä oikosulkurengas. Iskunpituus ± 8mm.

 Harrin_Kaiutin_hinnasto.pdf.

Sub 668 Kotelopiirros

Rakenne

Sub 668 taka

Sub 668

Toimintaperiaate: suljettu/resistanssi
Sisätilavuus: 35 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm, vahvistinkoteloon esim. 9-12mm vaneri
Vaimennus: Kotelon alaosaan vaahtomuovia tai mineraalivillaa löysästi 300mm korkeuteen asti, tästä ylöspäin polyesterivanua.
Kaiutinelementti: Peerless 830668
Vahvistinmoduuli: Hypex DS 1.2

 Huomioitavaa

Vahvistimen kotelo kasataan liimalla siten, että se tulee pohjalevyn ja alimmaiseen välilevyn väliin. Kotelon pitää olla tiivis. Vahvistimen asennusreiän on hyvä olla valmiina ennen vahvistinkotelon kiinnitystä/liimaamista. Vahvistinkotelon ulkomitat ainevahvuuden mukaan, materiaaliksi käy esim. 9-12mm vaneri. Tuet tehdään 16mm MDF levystä. Tukien pituudet kotelon sisämittojen mukaan. Tiivistepalat laitetaan takalevyn ja vahvistinmoduulin väliin estämään resonointia

Runkokuva Sub 668

Sub 668 sisä

 

Hintatiedot

Sähköiset osat € /kpl         

 

Sub 146 etu

Subwoofer joka soveltuu parhaiten pieneen tai keskisuureen huoneeseen.

Yhteensopiva pienille kaiuttimille kun halutaan bassotoiston ulottuvuutta lisätä luontevasti ilman korostusta.

Harrin Kaiuttimen mallistossa suositeltavin Sarjoille 1 S2, 2 S9, 5 S2 ja 7 S10.Jos tarkoituksena on rakentaa Sub 146 pariksi jollekin sarjalle Harrin mallistosta, suositellaan mieluiten suljettua pääkaiutintyyppiä refleksiviritteisen sijaan. Näin bassotoisto integroituu suunnitellusti pääkaiuttimiin.

Sub 146 pilari -mallissa subwoofer-elementti on asennettu kotelon yläosaan, n. 60cm irti lattiasta. Tällä sijoituksella saadaan vähennettyä huoneresonansseja. Myös integroituminen pääkaiuttimeen on edullisempi, kuin jos elementti asennettaisiin kotelon pohjaan lähelle lattiaan. Tämä seikka tulee huomioida varsinkin silloin, kun jakotaatuus pääkaiuttimeen nähden on suhteellisen korkealla.

Ympärisäteilyvyyden vuoksi pilarin voi asentaa seinän läheisyyteen siten, että elementti ja vahvistinyksikkö jää näkymättömiin. Huomioitava kuitenkin, että nurkkasijoitusta vältetään ja Sub 146 jätetään irti seinästä vähintään 10-20cm. Mieluiten 30-40cm. Sijoitetaan kaiutinpuolipäähän huonetta tai sivuseinälle.

Kotelorakenne on suljettu, mutta kaksikammioinen, hallitusti vuotavalla väliseinällä. Koteloperiaate parantaa bassotoiston kontrollia ja dynamiikkaa.

Saatavissa rakennepiirros myös kuution mallisesta versiosta ja järeämmillä vahvistinmoduuleilla.

Vahvistinmodulina Hypex HS-80 automaattisella virrankytkennällä, linja- ja kaiutintasoisella sisäänmenolla ja bassokorjaimella.

Bassoelementti Peerless 850146, jossa 5-kerros laminoitu muovikartio ja säröä pienentävä oikosulkurengas. Iskunpituus ± 9mm.

Kotelopiirros

pdf    Sub 146 Kotelopiirros

Rakenne

Sub 146 taka

Sub 146

Toimintaperiaate: suljettu/resistanssi
Sisätilavuus: 35 litraa

Ainevahvuus: MDF 16mm, vahvistinkoteloon esim. 9-12mm vaneri
Vaimennus: Alempaan koteloon: vaahtomuovia tai mineraalivillaa 300mm korkeuteen asti.
Kaiutinelementti: Peerless 850146
Vahvistinmoduuli: Hypex 80

 Huomioitavaa

Vahvistimen kotelo kasataan liimalla siten, että se tulee pohjalevyn ja alimmaiseen välilevyn väliin. Kotelon pitää olla tiivis. Vahvistimen asennusreiän on hyvä olla valmiina ennen vahvistinkotelon kiinnitystä/liimaamista. Vahvistinkotelon ulkomitat ainevahvuuden mukaan, materiaaliksi käy esim. 9-12mm vaneri. Tuet tehdään 16mm MDF levystä. Tukien pituudet kotelon sisämittojen mukaan. Tiivistepalat laitetaan takalevyn ja vahvistinmoduulin väliin estämään resonointia.

Runkokuva Sub 146

Sub 146 sisä

 

TKK:n mittauksia

Vapaakenttävaste jakotaajuuden minimissä

Vapaakenttävaste jakotaajuuden maksimissa

Vaimenemisvaste 20-200Hz

Hintatiedot

Sähköiset osat 260€ /kpl
(sähköiset osat sisältää: kaiutinelementin, vahvistinmoduulin, ruuvit, tiivisteet, kaapelit, ohjeet ja tarvittaessa myös puhelinneuvontaa)

 

Sarja9

Sarja 9 S40 on järeä, mutta silti siro ja kapea rakennussarjamalli keskikokoiseen tai suureen tilaan. Vaativana rakennettavana sopii paremmin jo hieman kokemusta omaavalle harrastajalle. Rakentaminen vaatii huolellisuutta eri työvaiheissa ja kytkennöissä, lopputuloksena saadaan kuitenkin jykevä laatukaiutin. Ei tarvitse välttämättä subwooferia suuressakaan tilassa.Sarja 9:ssä ei ole tehty kompromissejä monikanavatoiston yhtenäisyydessä ja toisto-ominaisuudet kaikilla osa-alueilla ovat korkeaa tasoa.

Järeämmille lattiakaiuttimille on usein mahdotonta saada sijoitettua ideaalisesti samanlaista keskikaiutinta, vaikka se on parhaimman mahdollisen äänikuvan edellytys.Sarja 9:n suunnitteluperiaate huomioi myös monikanavajärjestelmät. Matala jakotaajuus basson ja keskiäänisten välillä mahdollistaa yhteensopivan keskikaiuttimen.

Sarja 9 S6 keskikaiuttimen rakenne muodostuu S40 mallin keskiääni- ja diskanttiosasta.Näin totetutus on sähköisesti diskantin ja keskiäänisten osalta täysin sama kuin pääkaiuttimilla. Tarkoitetulla tavalla asennettuna S6 toimii kuten S40 aina 100Hz:iin saakka.Keskikaiutin sijoitetaan erillisellä kulmaraudalla vapaasti TV:n päälle pystyyn. 9 S40 jäädessä alemmaksi voidaan keskikaiutinta kalllistaa kevyesti alaspäin.

Useammalla keskiäänielementillä saadaan lisää pystytason suuntaavuutta, dynamiikkaa sekä herkkyyttä. Suuntaavuuden lisäys vähentää huoneen vaikutusta tärkeällä keskialueella.Bassopään suunnitteluperiaatteena on loivasti laskeva, dynaaminen ja viiveetön bassotoisto, jossa on kuitenkin riittävästi herkkyyttä ylärekisterin suhteen.

Bassoelementtejä on kaksi ja ne on asennettu siten, että niiden runkojen pohjat vastaavat toisiinsa. Tämä rakenne rinnan kytkennällä ja saatavalla voimakertoimen lisäyksellä nostattaa herkkyyttä yhteen elementtiin verrattuna jopa 6-7dB. Lisäksi kotelon jäykkyys kasvaa kotelon sivusuuntiin nähden, kun elementit tukevat rakennetta ja vastavoimat kumoavat toisensa. Rakenne tekee myös bassopään kohtuullisen hyvin magneettisuojatuksi, koska elementtien magneetit toimivat toistensa vastamagneetteina.

Keskiäänikotelon rakenne on suljettu. Bassokotelokin on suljettu, mutta rakenteeseen kuuluu lisäksi kolme kammiota joiden välissä on hallitusti vuotavat väliseinät. Virityksellä saavutetaan suljettua kotelointiperiaatettakin parempi bassotoiston kontrolli ja dynamiikka.Kaiutinelementtien valinnoissa on painotettu korkeaa laatua. Seasin CA 11 RC/P mallin kartio on massattua paperia ja siinä on vaiheplugi. Seas L21 RN4X/P bassoelementtien kartio on alumiinia, iskunpituus lineaarisena  ± 7mm ja maksimi liikepoikkeama ± 10,5mm.

Kotelopiirros

pdf    Sarja9 S6 Kotelopiirros

pdf    Sarja9 S40 Kotelopiirros

Rakenne

Sarja9 S6

Toimintaperiaate: 2-tie suljettu
Sisätilavuus: 6 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm, keskiäänisten koteloiden välilevyt 12mm vaneria.
Vaimennus: Keskiäänisten koteloon polyesterivanua, tiiviimmin reunoille. Ks. Sarja9 S40 vaimennuspiirros. Diskanttikoteloon ei vaimennusainetta.
Kaiutinelementit: Bassokeskiääninen Seas CA 11 RC/P, diskantti Seas 19 TAFD/G

 Huomioitavaa

Suuntaimen muoto ja elementtien upotukset ovat valmiina etulevyssä, joka toimitetaan sähköisten osien yhteydessä. Jakosuodin tulee kahdessa osassa diskantin kotelon sivuseinille. Jakosuotimien kiinnitysreiät täytyy porata ennen kasaamista.  Poraa myös keskiäänikoteloiden kaapeleiden läpiviennit ennen kasaamista. Vedä kaapelit valmiiksi ja tiivistä läpiviennit kuumaliimalla. Diskantin laippaa leikataan tarvittaessa hieman yläreunasta, jotta se mahtuu paikalleen. Diskantti asennetaan liitinpaneelin reiästä.

Sarja9 S40

Toimintaperiaate: 3-tie suljettu/resistanssi
Sisätilavuus: 40 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm, keskiäänisten koteloiden välilevyt 12mm vaneria.
Vaimennus: Keskiäänisten koteloihin tiiviisti polyesterivanua reunoille. Bassokotelon ylimmän tukiristikon päälle mineraalivillaa tai vaahtomuovia. Bassokotelon alaosaan mineraalivillaa tai vaahtomuovia.
Kaiutinelementit: Basso Seas L21 RN4X/P Bassokeskiääninen Seas CA 11 RC/P, diskantti Seas 19 TAFD/G

 Huomioitavaa

Suuntaimen muoto ja elementtien upotukset ovat valmiina etulevyssä, joka toimitetaan sähköisten osien yhteydessä. Pääsuodin asennetaan bassoelementin aukosta alimman välilevyn päälle ruuveilla. Basson suodin asennetaan ruuveilla takaseinään bassojen yläpuolelle siten, että Corobar kela on ylhäällä. Kaiuttimen alle jalustalevy, esim. 260 x 360mm ainevahvuus 16mm, ruuvikiinnitys. Poraa keskiäänikoteloiden kaapeleiden läpiviennit ennen kasaamista. Keskiäänikotelon taka-/välilevyt liimataan yhteen ennen kotelon kasausta. Vedä kaapelit valmiiksi ja tiivistä läpiviennit kuumaliimalla. Toisen bassoelementin pohjaan laitetaan tiivistepala, reiän päälle. 

Runkokuva Sarja9 S40

Sarja9 sisa

Tekniset tiedot

Sarja9 S6

Kaiutinelementit: 4 x 4,5", 19mm
Impedanssi: 8ohm
Herkkyys: 88dB
Tehonkesto: 80/200W
Vahvistinsuositus: 20-200W

Sarja9 S40

Kaiutinelementit: 2x8", 4 x 4,5", 19mm
Impedanssi: 8ohm
Herkkyys: 88dB
Tehonkesto: 80/200W
Vahvistinsuositus: 20-200W

TKK:n mittauksia

Vapaakenttävaste suoraan edestä 2,5m:n etäisyydellä.

Porrasvaste

Vapaakenttävaste 20 asteen kulmassa 2,5m:n etäisyydellä.

 

Vaimenemisvaste 20Hz - 200Hz

Vapaakenttävaste 60 asteen kulmassa 2,5m:n etäisyydellä.

Vaimenemisvaste 200Hz - 20kHz

Tehovasteaproximaatio 2,83V ottojännitteellä.

 

Hintatiedot  

Sarja9 S6

Sähköiset osat ja työstetyt etulevyt ???€ /kpl
(sisältää: kaiutinelementit, jakosuodinkomponentit, ruuvit, tiivisteet, kaapelit, kullatut liitinpaneelit, ohjeet ja tarvittaessa myös puhelinneuvontaa)

 Sarja9 S40

Harrin Kaiutin hinnasto

Sähköiset osat ja työstetyt etulevyt 525€ /kpl
(sisältää: kaiutinelementit, jakosuodinkomponentit, ruuvit, tiivisteet, kaapelit, kullatut liitinpaneelit, ohjeet ja tarvittaessa myös puhelinneuvontaa)

 

Sarja8

3-tie malli, joka soveltuu parhaiten keskisuureen tilaan. Pienemmässäkään huoneessa toimintaperiaatteesta, rakenteesta ja bassoelementin sijoituskorkeudesta johtuen kaiutin ei herätä voimakkaita resonansseja bassotaajuuksilla. Sijoitetaan vapaaseen tilaan irti rajapinnoista.

Mallin suunnitteluperiaate huomioi myös soveltuvuuden monikanavajärjestelmään. Matala jakotaajuus basson ja keskiäänisen välillä luo edellytykset keskikaiuttimen S7 suhteellisen pieneen kokoon ja identtiseen toimintaan pääkaiuttimien suhteen aina 100 Hz:iin saakka.

Sekä jakosuodin, kaiutinelementtien mitoitussuhteet ja etulevyn symmetriä ovat yhteneväiset. Näin saavutetaan erittäin yhtenäinen äänikuva monikanavatoistossa. Keskikaiuttimena malli S7 sijoitetaan pystyyn TV:n päälle tai sen läheisyyteen esimerkiksi erillisellä seinäkiinnikkeellä.

S35 mallin keskiäänisen kotelointiperiaate on suljettu. Bassopää on rakenteeltaan myös suljettu, mutta rakenteeseen kuuluu lisäksi kaksi kammiota, joiden välissä on hallitusti vuotava väliseinä. Tällä virityksellä saavutetaan erinomainen bassotoiston kontrolli ja dynamiikka.

Laatuelementteinä magneettisuojattu Seasin 6 1/2” bassokeskiääninen ja Seasin 19mm alumiinikalottidiskantti suuntaimella. Peerlessin 10” bassoelementissä on jäykkä 5-kerros laminoitu muovikartio ja säröä pienentävä oikosulkurengas. Iskunpituus on ± 9mm. Saatavissa magneettisuojaus.

Kotelopiirros

pdf    Sarja8 S7 Kotelopiirros

pdf    Sarja8 S35 Kotelopiirros

Rakenne

Sarja8 S7

Toimintaperiaate: 2-tie suljettu
Sisätilavuus: 7 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm
Vaimennus: Polyesterivanua tiiviisti täyteen.
Kaiutinelementit: Bassokeskiääninen Seas CB 17 RCD/P, Diskantti Seas 19 TAFD/G

 Huomioitavaa

Suuntaimen muoto ja elementtien upotukset ovat valmiina etulevyssä, joka toimitetaan sähköisten osien yhteydessä.Jakosuodin asennetaan bassokeskiäänisen aukosta takaseinään ruuvilla. Kotelon sisälle liimataan tukirima (esim. 16x16mm),diskantti asennetaan ennen tukirimaa.

Sarja8 S35

Toimintaperiaate: 3-tie suljettu/resistanssi
Sisätilavuus: 6/35 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm
Vaimennus: Keskiäänisen kotelo tiiviisti polyesterivanua täyteen. Bassokotelon alaosa tiiviisti ja yläosa löysästi vanua täyteen.
Kaiutinelementit: Basso Peerless 850146, Bassokeskiääninen Seas CB 17 RCD/P, Diskantti Seas 19 TAFD/G

 Huomioitavaa

Suuntaimen muoto ja elementtien upotukset ovat valmiina etulevyssä, joka toimitetaan sähköisten osien yhteydessä. Pääsuodin asennetaan bassokeskiäänisen aukosta takaseinään ruuvilla. Basson suodin rakennetaan 221 x 164mm kokoiselle levylle ja asennetaan ylemmän tukiristikon päälle kahdella ruuvilla siten, että se tulee tarkasti keskelle. Suodinlevy toimii myös resistanssivirityksen välilevynä. Tukiristikkoon on hyvä tehdä ruuveille reiät valmiiksi ennen kotelon kasaamista. Kaiuttimen alle jalustalevy, esim. 260 x 360mm ainevahvuus 16mm, ruuvikiinnitys. Bassojen asennuksessa on huomioitavaa, että vasemman ja oikean kaiuttimen tulee olla peilikuvia toisiinsa nähden.

Runkokuva Sarja8 S35

Sarja8 S35

Tekniset tiedot

Sarja8 S7

Kaiutinelementit: 6,5", 19mm
Impedanssi: 8ohm
Herkkyys: 88dB
Tehonkesto: 80/150W
Vahvistinsuositus: 20-200W

Sarja8 S35

Kaiutinelementit: 10", 6,5", 19mm
Impedanssi: 8ohm
Herkkyys: 88dB
Tehonkesto: 100/200W
Vahvistinsuositus: 20-200W

TKK:n mittauksia

Vapaakenttävaste suoraan edestä 2,5m:n etäisyydellä.

Porrasvaste

Vapaakenttävaste 20 asteen kulmassa 2,5m:n etäisyydellä.

 

Vaimenemisvaste 20Hz - 200Hz

Vapaakenttävaste 60 asteen kulmassa 2,5m:n etäisyydellä.

Vaimenemisvaste 200Hz - 20kHz

Tehovasteaproximaatio 2,83V ottojännitteellä.

 

Hintatiedot

Sarja8 S7

Sähköiset osat ja työstetyt MDF-etulevyt 290€ /kpl, polypropyleenikondensaattoreilla 329€ /kpl
(sähköiset osat sisältää: kaiutinelementit, jakosuodinkomponentit, ruuvit, tiivisteet, kaapelit, kullatut liitinpaneelit, ohjeetja tarvittaessa myös puhelinneuvontaa)
Magneettisuojaus 10€ /kpl asennettuna

Sarja8 S35

Sähköiset osat ja työstetty MDF-etulevy 159€ /kpl, polypropyleenikondensaattoreilla 166€ /kpl
(sähköiset osat sisältää: kaiutinelementit, jakosuodinkomponentit, ruuvit, tiivisteet, kaapelit, kullatut liitinpaneelit, ohjeetja tarvittaessa myös puhelinneuvontaa)

 

Sarja7

Sarja 7:n malleista voi luoda sopivan kokoonpanon tilan ja tarpeen mukaan. Eri versiot eroavat äänellisesti lähinnä vain bassopään ulottuvuudessa. Vaihtoehdot ovat:
-suljetut: keski-/takakaiutin S7, jalustakaiutin S10 ja lattiamalli S10 pilari
-refleksiviritteiset: jalustakaiutin R15 ja lattiakaiutin R17.

Sarja 7 S10 soveltuu parhaiten pienehköön tai keskikokoiseen tilaan vapaasti jalustalle tai hyllyyn. Refleksiviritteinen R17 on suositeltava, jos subwooferia ei hankita ja halutaan mahdollisimman alas ulottuva toisto. Laadukkaampi vaihtoehto on kuitenkin Sarja 7 S10 ja Sub 146 tai Sub L21/2

S10 mallin suljettu kotelointiperiaate huomioi hyvin pienemmän huoneen alempia taajuuksia korostavan vaikutuksen. Malli sietää hyvin myös seinän läheisyyttä. Joskin vapaassa sijoituksessa saavutetaan paras tilantuntu ja stereovaikutelma. Optimi kuuntelukorkeus on vaiheplugin korkeudella.

Kaiutinelementit ovat laadukkaita. Seasin 6 1/2” bassokeskiääninen on vaiheplugilla ja massatulla paperikartiolla varustettu erikoismalli. Suuntaimella ja erinomaisella Seasin 19mm alumiinikalotilla saadaan erittäin puhdas diskanttitoisto. Tasoa voidaan tarvittaessa hienosäätää.

Kotelopiirros

pdf    Sarja7 S7 Kotelopiirros

pdf    Sarja7 S10 Kotelopiirros

pdf    Sarja7 S10 Pilari Kotelopiirros

pdf    Sarja7 R15 Kotelopiirros

pdf    Sarja7 R17 Pilari Kotelopiirros

Rakenne

Sarja7 S7

Toimintaperiaate: 2-tie suljettu
Sisätilavuus: 7 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm
Vaimennus: Polyesterivanua tiiviisti täyteen.
Kaiutinelementit: Bassokeskiääninen Seas CB 17 RCD/P, diskantti Seas 19TAFD/G

 Huomioitavaa

Suuntaimen muoto ja elementtien upotukset ovat valmiina etulevyssä, joka toimitetaan sähköisten osien yhteydessä.Jakosuodin asennetaan bassokeskiäänisen aukosta takaseinään ruuvilla. Kotelon sisälle liimataan tukirima (esim. 16x16mm). Diskantti asennetaan ennen tukiristikkoa.

Sarja7 S10

Toimintaperiaate: 2-tie suljettu
Sisätilavuus: 10 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm
Vaimennus: Polyesterivanua tiiviisti täyteen.
Kaiutinelementit: Bassokeskiääninen Seas CB 17 RCD/P, diskantti Seas 19TAFD/G

 Huomioitavaa

Suuntaimen muoto ja elementtien upotukset ovat valmiina etulevyssä, joka toimitetaan sähköisten osien yhteydessä.Jakosuodin asennetaan bassokeskiäänisen aukosta takaseinään ruuvilla. Kotelon sisälle liimataan tukirima (esim. 16x15mm).Diskantti asennetaan ennen rimaa. Kaiuttimen alle jalustalevy, esim. 230 x 190mm ainevahvuus 16mm, ruuvikiinnitys.Kaiuttimen alaosaan voidaan liimata MDF-levyjä painoksi, liitinpaneelille tulee kuitenkin jättää tilaa.

Sarja7 S10 Pilari

Toimintaperiaate: 2-tie suljettu
Sisätilavuus: 10 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm
Vaimennus: Polyesterivanua tiiviisti täyteen.
Kaiutinelementit: Bassokeskiääninen Seas CB 17 RCD/P, diskantti Seas 19TAFD/G

 Huomioitavaa

Suuntaimen muoto ja elementtien upotukset ovat valmiina etulevyssä, joka toimitetaan sähköisten osien yhteydessä.Jakosuodin asennetaan bassokeskiäänisen aukosta takaseinään ruuvilla. Kotelon sisälle liimataan tukirima (esim. 16x16mm). Diskantti asennetaan ennen tukiristikkoa.

Sarja7 R15

Toimintaperiaate: 2-tie refleksi
Sisätilavuus: 15 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm
Vaimennus: Polyesterivanua löysästi täyteen.
Refleksiputki: Refleksiviritys toteutettu aukolla. Aukon molemmissa päissä on eduksi olla 6-10mm pyöristys. Koko pituus aukolla on pyöristyksineen 235mm
Kaiutinelementit: Bassokeskiääninen Seas CB 17 RCD/P, diskantti Seas 19TAFD/G

 Huomioitavaa

Suuntaimen muoto ja elementtien upotukset ovat valmiina etulevyssä, joka toimitetaan sähköisten osien yhteydessä.Jakosuodin asennetaan bassokeskiäänisen aukosta takaseinään ruuvilla. Kotelon sisälle liimataan tukirima (esim. 16x25mm).Toinen tuki liimataan tukiriman päälle sivuseinien väliin. Diskantti asennetaan ennen tukiristikkoa.

Sarja7 R17 Pilari

Toimintaperiaate: 2-tie refleksi
Sisätilavuus: 17 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm
Vaimennus: Polyesterivanua löysästi täyteen.
Refleksiputki: Refleksiviritys toteutettu aukolla. Aukon molemmissa päissä on eduksi olla 6-10mm pyöristys. Koko pituus aukolla on pyöristyksineen 209mm
Kaiutinelementit: Bassokeskiääninen Seas CB 17 RCD/P, diskantti Seas 19TAFD/G

 Huomioitavaa

Suuntaimen muoto ja elementtien upotukset ovat valmiina etulevyssä, joka toimitetaan sähköisten osien yhteydessä.Jakosuodin asennetaan bassokeskiäänisen aukosta takaseinään ruuvilla. Kotelon sisälle liimataan tukirima (esim. 16x25mm).Toinen tuki liimataan tukiriman päälle sivuseinien väliin. Diskantti asennetaan ennen tukiristikkoa. Kaiuttimen alle jalustalevy, esim. 230 x 270mm ainevahvuus 16mm, ruuvikiinnitys.

Runkokuva Sarja7 S10 Pilari

Sarja7 S10 Pilari

Tekniset tiedot

Kaiutinelementit: 6,5", 19mm
Impedanssi: 8ohm
Herkkyys: 88dB
Tehonkesto: 80/150W
Vahvistinsuositus: 20-200W

TKK:n mittauksia

Vapaakenttävaste suoraan edestä 2,5m:n etäisyydellä.

Porrasvaste

Vapaakenttävaste 20 asteen kulmassa 2,5m:n etäisyydellä.

 

Vaimenemisvaste 20Hz - 200Hz

Vapaakenttävaste 60 asteen kulmassa 2,5m:n etäisyydellä.

Vaimenemisvaste 200Hz - 20kHz

Tehovasteaproximaatio 2,83V ottojännitteellä.

 

Hintatiedot

Sähköiset osat ja työstetyt MDF-etulevyt 159€ /kpl, polypropyleenikondensaattoreilla 166€ /kpl
(sähköiset osat sisältää: kaiutinelementit, jakosuodinkomponentit, ruuvit, tiivisteet, kaapelit, kullatut liitinpaneelit, ohjeetja tarvittaessa myös puhelinneuvontaa)
Magneettisuojaus 10€ /kpl asennettuna

 

Sarja6

Vaihtoehto musiikin harrastajille, jotka pitävät pienen erittäin laadukkaan kaiuttimen avarasta toistosta, mutta eivät halua erillistä subwooferia. Sarja 6 soveltuu juuri tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

Mallin bassokeskiääninen on Seasin käsityönä valmistama kovamaineinen 4 1/2” Excel-sarjan elementti. Elementissä on mm. magnesiumkartio, säröä pienentävä puhekelan rakenne ja kuparinen vaiheplugi. Puhekelan rakenteesta johtuen suurillakin äänenpaineilla särö pysyy harvinaisen pienenä.

Seasin 19mm alumiinikalottidiskantti ja suuntain sopivat erinomaisesti yhteen. Suuntaimen avulla jakotaajuus saadaan riittävän alas, jotta bassokeskiäänisen parhaimmat ominaisuudet ovat hyödynnettävissä.

Bassotoisto ulottuu hieman alle 50Hz:n. Sarja 6 sopii parhaiten pienehköön tilaan jalustalle tai pilarina vapaaseen tilaan. Malli S2 on tarkoitettu lähinnä Sarja 6:n monikanavajärjestelmän keskikaiuttimeksi.

Diskantin tasoa voidaan hienosäätää. Malli on magneettisuojattu vastamagneetein.

Kotelopiirros

pdf    Sarja6 S2 Kotelopiirros

pdf    Sarja6 R4 Kotelopiirros

pdf    Sarja6 R4 Pilari Kotelopiirros

Rakenne

Sarja6 S2

Toimintaperiaate: 2-tie suljettu
Sisätilavuus: 2 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm
Vaimennus: Polyesterivanua tiiviisti täyteen.
Kaiutinelementit: Bassokeskiääninen Seas W 11 CY 002 Excel 2, diskantti Seas 19TAFD/G

 Huomioitavaa

Suuntaimen muoto ja elementtien upotukset ovat valmiina etulevyssä, joka toimitetaan sähköisten osien yhteydessä.Jakosuodin asennetaan bassokeskiäänisen aukosta takaseinään ruuvilla. Kotelon sisälle liimataan tukirima (esim. 16x16mm).Diskantti asennetaan ennen tukirimaa.

Sarja6 R4 / Pilari

Toimintaperiaate: 2-tie refleksi
Sisätilavuus: 4 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm
Vaimennus: Polyesterivanua löysästi täyteen.
Refleksiputki: Refleksiviritys toteutettu aukolla. Aukon molemmissa päissä on eduksi olla 6-10mm pyöristys. Koko pituus aukolla on pyöristyksineen 214mm
Kaiutinelementit: Bassokeskiääninen Seas W 11 CY 002 Excel 2, diskantti Seas 19TAFD/G

 Huomioitavaa

Suuntaimen muoto ja elementtien upotukset ovat valmiina etulevyssä, joka toimitetaan sähköisten osien yhteydessä.Kotelon alaosan voi tarvittaessa täyttää kuivalla hiekalla. Jakosuodin asennetaan bassokeskiäänisen aukosta takaseinäänruuvilla. Diskantti asennetaan ennen tukirimaa. Kaiuttimen alle jaluslevy, ainevahvuus 16mm, koko esim. 195 x 280mm.Kiinnitys ruuveilla.

Tekniset tiedot

Kaiutinelementit: 4,5", 19mm
Impedanssi: 8ohm
Herkkyys: 83dB
Tehonkesto: 80/120W
Vahvistinsuositus: 20-200W

TKK:n mittauksia

Vapaakenttävaste suoraan edestä 2,5m:n etäisyydellä.

Porrasvaste

Vapaakenttävaste 20 asteen kulmassa 2,5m:n etäisyydellä.

 

Vaimenemisvaste 20Hz - 200Hz

Vapaakenttävaste 60 asteen kulmassa 2,5m:n etäisyydellä.

Vaimenemisvaste 200Hz - 20kHz

Tehovasteaproximaatio 2,83V ottojännitteellä.

Taajuusvaste lattiaheijastus mukaan lukien (2m).

Hintatiedot

Sähköiset osat ja työstetyt MDF-etulevyt 218€ /kpl
(sähköiset osat sisältää: kaiutinelementit, jakosuodinkomponentit, ruuvit, tiivisteet, kaapelit, kullatut liitinpaneelit, ohjeet ja tarvittaessa myös puhelinneuvontaa)
Kondensaattorit polypropyleenikondensaattoreita.

 

Sarja5

Sarja 5 soveltuu parhaiten pienehköön tilaan. Laadukas kokonaisuus erillisen subwooferin Sub 146:n kanssa (erityisesti malli S2). Siro sarja monikanavajärjestelmäksi.

Refleksiviritteinen malli tulee kysymykseen, kun halutaan kaiuttimen toistavan enemmän myös bassoaluetta.

Äänikuva Sarja 5:llä on avara ja ilmava, kuuntelualue on laaja. Optimimaalisesti sijoitettuna bassokeskiääninen tulee korvan korkeudella. Hyllysijoituksessa huomioitava, että kaiuttimen etureuna on hyllyn etureunan etupuolella tai tasan, eikä syvemmällä.

Kaiutinelementit ovat korkealaatuisia. Sähköisten osien mukana toimitettavassa etulevyssä on läpiviennit, upotukset ja suuntainmuodot valmiina.

Seasin valmistama 4 1/2” bassokeskiäänisen vaste on 2-5kHz välillä erittäin tasainen, joka osaltaan on mahdollistanut halutun jakotaajuussovituksen. Seasin 19mm alumiinikalotti suuntaimella toistaa diskantit erittäin puhtaasti. Diskantin tasoa voidaan tarvittaessa hienosäätää. Saatavissa myös magneettisuojattuna.

Kotelopiirros

pdf    Sarja5 S2 Kotelopiirros

pdf    Sarja5 R4 Kotelopiirros

pdf    Sarja5 R4 Pilari Kotelopiirros

Rakenne

Sarja5 S2

Toimintaperiaate: 2-tie suljettu
Sisätilavuus: 2 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm
Vaimennus: Polyesterivanua tiiviisti täyteen.
Kaiutinelementit: Bassokeskiääninen Seas CA 11 RC/P, diskantti Seas 19TAFD/G

 Huomioitavaa

Suuntaimen muoto ja elementtien upotukset ovat valmiina etulevyssä, joka toimitetaan sähköisten osien yhteydessä. Jakosuodin asennetaan bassokeskiäänisen aukosta takaseinäänruuvilla. Kotelon sisälle liimataan tukirima (esim. 16x16mm). Diskantti asennetaan ennen tukirimaa.

Sarja5 R4

Toimintaperiaate: 2-tie refleksi
Sisätilavuus: 4 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm
Vaimennus: Polyesterivanua löysästi täyteen.
Refleksiputki: Refleksiviritys toteutettu aukolla. Aukon molemmissa päissä on eduksi olla 6-10mm pyöristys. Koko pituus aukolla on pyöristyksineen 214mm
Kaiutinelementit: Bassokeskiääninen Seas CA 11 RC/P, diskantti Seas 19TAFD/G

 Huomioitavaa

Suuntaimen muoto ja elementtien upotukset ovat valmiina etulevyssä, joka toimitetaan sähköisten osien yhteydessä. Jakosuodin asennetaan bassokeskiäänisen aukosta takaseinäänruuvilla. Diskantti asennetaan ennen tukirimaa.

Sarja5 R4 Pilari

Toimintaperiaate: 2-tie refleksi
Sisätilavuus: 4 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm
Vaimennus: Polyesterivanua löysästi täyteen.
Refleksiputki: Refleksiviritys toteutettu aukolla. Aukon molemmissa päissä on eduksi olla 6-10mm pyöristys. Koko pituus aukolla on pyöristyksineen 214mm
Kaiutinelementit: Bassokeskiääninen Seas CA 11 RC/P, diskantti Seas 19TAFD/G

 Huomioitavaa

Suuntaimen muoto ja elementtien upotukset ovat valmiina etulevyssä, joka toimitetaan sähköisten osien yhteydessä.Kotelon alaosan voi tarvittaessa täyttää kuivalla hiekalla. Jakosuodin asennetaan bassokeskiäänisen aukosta takaseinäänruuvilla. Diskantti asennetaan ennen tukirimaa. Kaiuttimen alle jaluslevy, ainevahvuus 16mm, koko esim. 195 x 280mm.Kiinnitys ruuveilla.

Tekniset tiedot

Kaiutinelementit: 4,5", 19mm
Impedanssi: 8ohm
Herkkyys: 85dB
Tehonkesto: 60/120W
Vahvistinsuositus: 20-200W

TKK:n mittauksia

Vapaakenttävaste suoraan edestä 2,5m:n etäisyydellä.

Porrasvaste

Vapaakenttävaste 20 asteen kulmassa 2,5m:n etäisyydellä.

 

Vaimenemisvaste 20Hz - 200Hz

Vapaakenttävaste 60 asteen kulmassa 2,5m:n etäisyydellä.

Vaimenemisvaste 200Hz - 20kHz

Tehovasteaproximaatio 2,83V ottojännitteellä.

 

Hintatiedot

Sähköiset osat ja työstetyt etulevyt 159€ /kpl
(sisältää: kaiutinelementit, jakosuodinkomponentit, ruuvit, tiivisteet, kaapelit, kullatut liitinpaneelit, ohjeet ja tarvittaessa myös puhelinneuvontaa)
Magneettisuojaussarja 18€ /kpl asennettuna

 

Sivu 1 / 9

Harrin Kaiutin
040-557 1778

Sykäräisentie 1518
69410 SYKÄRÄINEN

harri.isoniemi@harrinkaiutin.fi
Myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Go to top

www.harrinkaiutin.fi | Copyright Harrin Kaiutin | Sivut toteutti: webser