Sub L21/2

 Sub L21/2 etu

Subwoofer L21/2-mallin ominaisuuksia ovat alas ulottuva toisto, pieni koko, loivasti laskeva ja viiveetön bassotoisto sekä hyvä dynamiikka. Lisäksi hyvä yhteensopivuus pääkaiuttimiin, kun käytetään hieman korkeampaa n. 60-80 Hz jakotaajuutta.

Sopii myös hieman suuremmille kaiuttimille ja suureen tilaan.

Harrin Kaiuttimien mallistossa suositeltavin sarjoille 5 S2, 6 R4, 7 S10, 8 S35 ja myös 9 S40, jos kyseessä suuri kuuntelutila.

Sub L21/2 mallissa bassoelementtejä on kaksi. Nämä on asennettu kotelon yläosaan siten, että niiden runkojen pohjat vastaavat toisiinsa. Tämä rakenne rinnankytkennällä ja saatavalla voimakertoimen lisäyksellä nostattaa herkkyyttä yhteen elementtiin verrattuna 6-7dB. Lisäksi kotelon jäykkyys kasvaa sivusuunnissa, kun elementit tukevat rakennetta ja vastavoimat kumoavat toisensa. Rakenteella saadaan myös kohtuullisen hyvä magneettisuojaus, koska elementtien omat magneetit toimivat toistensa vastamagneetteina.

Elementtien asennuskorkeudella on pyritty vähentämään huoneresonansseja ja helpottamaan integroitumista pääkaiuttimiin, varsinkin jos käytetään korkeampaa jakotaajuutta.

Koteloperiaate on suljettu, mutta rakenteeseen kuuluu myös hallitusti vuotava väliseinä, joka jakaa kotelon kahteen kammioon. Tällä suljetulla resistanssivirityksellä saavutetaan suljettuakin periaatetta parempi basson kontrolli ja dynamiikka.

Ympärisäteilevyyden vuoksi pilarin voi asentaa seinän läheisyyteen siten, että vahvistinmoduuli ja toinen elementti jää seinän puolelle.

Huomioitava kuitenkin, että nurkkasijoitusta vältetään ja subwoofer jätetään irti seinästä vähintään 10-20cm. Mieluiten 30-40cm. Sijoitetaan kaiutinpuolipäähän huonetta tai sivuseinälle. Edullinen sijoituspaikka kuitenkin haettava huonekohtaisesti.

Vahvistinmoduulina Hypex HS-200 automaattisella virrankytkennällä, yli- ja alipäästösuotimella, linja- ja kaiutintasoisella sisäänmenolla sekä bassokorjaimella. Vahvistinteho käytettävään nimelliseen 4ohmin kuormaan on 200W.

Bassoelementteinä 2kpl Seas L21RN4X/P. Elementeissä alumiinikartiot ja vaiheplugit.Iskunpituus lineaarisena ± 7mm, maksimi liikepoikkema ± 10,5mm

Harrin_Kaiutin_hinnasto.pdf.

Kotelopiirros

pdf    Sub L21/2 Kotelopiirros

Rakenne

Sub L21/2 taka

Sub L21/2

Toimintaperiaate: suljettu/resistanssi
Sisätilavuus: 40 litraa
Ainevahvuus: MDF 16mm, vahvistinkoteloon esim. 9-12mm vaneri
Vaimennus: Vaahtomuovia yläosan sivuseinämille 50mm, kotelon puolesta välistä alaspäin täyteen mineraalivillaa tai vaahtomuovia.
Kaiutinelementti: 2kpl Seas L21 RN4X/P
Vahvistinmoduuli: Hypex 200

 Huomioitavaa

Vahvistimen kotelon pitää olla ilmatiivis. Tiivistepalat laitetaan takalevyn ja vahvistinmoduulin väliin estämään resonointia. Kaapeli kannattaa vetää vahvistinmoduulilta elementeille jo kasausvaiheessa. Jos etupuolen elementin päälle upotetaan maski, käytetään kahta upotuslevyä molemmin puolin. Elementit kytketään rinnan (elementtien plussat yhteen ja miinukset vastaavasti). Liimaa vahvistinkotelon päätypalat myös kotelon sivuihin kiinni. Elementtien runkojen väliin tulee tiivistepala, joka kuuluu osatoimitukseen. Tiivistepala laitetaan toisen elementin rungon pohjaan, reiän päälle. Elementtien upotusten välisen etäisyyden tulee olla 160mm. Puskuliitoksilla kasattaessa kotelon sivut jätetään kaikkien levyjen sisään.

Runkokuva Sub L21/2

Sub L21/2 sisä

 

TKK:n mittauksia

Vapaakenttävaste jakotaajuuden minimissä

Vapaakenttävaste jakotaajuuden maksimissa

Vaimenemisvaste 20-200Hz

Hintatiedot

Sähköiset osat 470€ /kpl
(sähköiset osat sisältää: kaiutinelementin, vahvistinmoduulin, ruuvit, tiivisteet, kaapelit, ohjeet ja tarvittaessa myös puhelinneuvontaa)

 

Viimeksi muutettu tiistai, 21 joulukuu 2021 23:59

Uusimmat artikkelit kirjoittajalta Harri Isoniemi

Harrin Kaiutin
040-557 1778

Sykäräisentie 1518
69410 SYKÄRÄINEN

harri.isoniemi@harrinkaiutin.fi
Myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Go to top

www.harrinkaiutin.fi | Copyright Harrin Kaiutin | Sivut toteutti: webser